High quality Drone aviation videos and news / SIL16 Operating licence © Ari Savolainen
droneinfo.fi
droneinfo.fi

droneinfo.fi

Valvottu lisäteoriakoe toiminnan alakategoriaan A2

“Jos haluat lennättää tiheästi asutulla alueella painoltaan 500 g – 2 kg dronea, on kyseessä avoimen kategorian alakategorian A2 mukainen toiminta. Tässä tapauksessa sinulla tulee olla A1/A3-verkkoteoriakokeen lisäksi omatoiminen käytännön koulutus ja valvottu A2-lisäteoriakoe hyväksytysti suoritettuina. Muista, että omatoiminen käytännön koulutus tulee olla suoritettuna ennen A2-lisäteoriakokeeseen osallistumista. Lisäteoriakokeen läpäisyn jälkeen voit toimia tiheästi asutuilla alueilla enintään 2 kg painoisella dronella, jossa ei ole C2-merkintää 1.1.2023 asti, tai C2-merkityllä dronella, joita tulee myyntiin siirtymäkauden aikana. Asetuksen mukaan C2-merkityllä dronella painoraja A2-alakategorian toimintaan on 900 g – 4 kg. Tällä sivulla kerromme lisää avoimen kategorian valvotusta lisäteoriakokeesta ja sen sisällöstä.”

Lähteeseen droneinfo.fi

.

Laadukkaalla 4K kameralla varustettua Mavic Mini 2 dronea saa operoida ilman minkäänlaisia kokeita, ainoana vaatimuksena on vain käyttäjän rekisteröinti.

Mini 2 dronessa on lähes kaikki samat ominaisuudet kuin isommissa droneissa, huippuluokan 4K kamera ja automaattisia lentotiloja ym. Puutteena on vain esteentunnistus järjestelmät, jonka vuoksi operoijalla on enemmän huomioitavaa vaativissa kuvaus ja lennätys olosuhteissa.

Mavic Mini 2

.

YT

Ari Savolainen