High quality Drone aviation videos and news / SIL16 Operating licence © Ari Savolainen
Pronssikautinen hauta
Pronssikautinen hauta

Pronssikautinen hauta

Kuvattu 4K/MP4 (Circle mode) – tilassa. Katsottavat HD laadut: 1080p/1440p/2160p

Helsingissä Humallahden puistossa Seurasaarentien ja Paciuksenkadun risteyksen lähellä on pronssikautinen, noin 3000 vuotta vanha röykkiöhauta. Luonnonkivistä tehty röykkiö on avattu ja sieltä löytyi poltettuja ihmisen luita. Röykkiön vieressä on taulu, jossa selitetään röykkiön historiaa.

Tuolla samalla paikalla olen istuskellut syömässä lenkkieväitä vuosien kuluessa monia satoja kertoja ja usein olen miettinyt, mitä esi-isämme ja äitimme on 3000 vuotta sitten siinä kokoontuessaan miettineet ja keskenään jutelleet.

Tietoa pronssikautisista haudoista: kalmistopiiri.fi

YT

Ari Savolainen

Vastaa