High quality Drone aviation videos and news / SIL16 Operating licence © Ari Savolainen
Leppävaaran myllykallio
Leppävaaran myllykallio

Leppävaaran myllykallio

Fillarilenkillä Espoon Leppävaarassa tutkailemassa Myllykallion linnoitteita, vallihautoja ja bunkkereita joita alueella on runsaasti

Osa Myllykallion alueen sotien aikaisista linnoitteista on jäänyt jo aluskasvillisuuden alle, osa on purettu viereisten moottoriteiden edestä ja näistä puretuista linnoitteista voi jollakin olla kuvia hallussaan.

360 (mavic 2 pro) pallopanoraamakuvassa näkyy Myllykalliolla vuosikymmeniä sitten sijainneen arkkitehti Ilmari Launiksen “Ilmola” nimisen huvilan graniittiset kivijalkaperustukset, joiden varassa rakennus seisoi tukevasti. Julkisten tietojen mukaan huvila oli palanut luultavasti 1990-luvulla.

1940 luvulla huvilan tiloissa toimi lastentarha. Alla on kuva leikkimökistä, jossa lastentarhan lapset saattoivat leikkiä – ainakin mökin olemus antaa olettaa sen olevan vanha, ehkä juuri 1940- lukua.

Huvilan ympäristöön on rakennettu sotienaikaan runsaasti erilaisia linnoitteita, joista suurin osa alkaa jo katoamaan kasvillisuuden alle.

360 asteen panoraamakuvat aukeaa suuremmiksi ja tarkemmiksi klikkaamalla VR– painiketta.

Alla oleva kuva huvilasta 1940- luvulla on julkaistu Leppävaara-seura ry:n Facebook sivulla, josta löytyy runsaasti kuvia Leppävaaran alueen historiasta.

Toinen alueella olevista bunkkereista, josta johtaa ylös Myllykalliolle kallioon louhittu vallihauta.

YT

Ari Savolainen