High quality Drone aviation videos and news / SIL16 Operating licence © Ari Savolainen
USS Kearsarge (LHD-3)
USS Kearsarge (LHD-3)

USS Kearsarge (LHD-3)

Kuvattu 4K/MP4 H.264. Katsottavat HD laadut: 1080p/1440p/2160p

USS Kearsarge (LHD-3) 5.8.2022 Helsingissä

USS Kearsargen saapuminen Helsingin Hernesaaren on kuvattu Mavic 2 Pro:lla tänään 5.8.2022 aamulla ennen kello kahdeksaa, videon vasemmassa alareunassa näkyvän kuvan punaisella nuolella merkityssä kohdassa.

Satamaan on asetettu lentokieltoalue punaisen kehän sisäpuolelle, jonka ulkopuolelta ilmakuvaaminen dronella on laillista. Oli sattuma, että osuin paikalle juuri silloin kun Kearsarge oli lipumassa satamalaituriin hinaajien saattamana. Tarkoitus oli käydä aamulla katsomassa joko laiva on ankkuroitu satamaan, matkalla Hernesaareen länsiväylää pitkin salmisaaren sillalla vilkaisin merelle ja näin laivan olevan tulossa.

Eilen havaitsin aviamaps päivityksen lentokieltoalueesta, joka on rajattu huomattavasti pienemmäksi kehältään kuin oli aiemman NATO- laivastovierailun yhteydessä. Koska rajattu alue oli suppea, hyvien kuvien ja videoiden ottaminen onnistui yli odotusten.

Alueella on suurin sallittu lennätyskorkeus 120 m ja koska olen mukana alan kerhotoiminnassa, lupani on 150 m ja saan operoida tiheään asutulla alueella myös ihmisten päällä jne.

Wikipedia USS Kearsarge

FB VR360 USS Kearsarge

Alla oleva video 1/3 osa kehää laivan ympärillä on kuvattu Mavic 2 Pro:lla eilen 5.8.2022 videon vasemmassa alareunassa näkyvän kuvan punaisella merkityllä reitillä, alkaen punaisen nuolen osoittamasta kohdasta.

DJI Mavic 2 Pro/Ari Savolainen

Yllä olevan kuvan alkuperäinen koko on 5472 x 3648 kuvapistettä.

USS Kearsargen lähtö Helsingin Hernesaaresta 8.8.2022. Kun tuli kuvattua saapuminen, niin täytyihän lähtökin kuvata.

VR360 USS Kearsarge ja Hernesaari 05:30 juuri auringon-nousun aikaan 8.8.2022

Kooste lähikuvista

YT

Ari Savolainen