High quality Drone aviation videos and news / SIL16 Operating licence © Ari Savolainen
Uusia 3D malleja
Uusia 3D malleja

Uusia 3D malleja

Mökki Seurasaaressa

Tähän sarjaan 3D -mallinnan Seurasaaren vanhoja puurakennuksia

Seurasaari on museosaari Helsingin kantakaupungin länsilaidalla. Saaressa on toiminut vuodesta 1909 ulkomuseo, jonne on siirretty vanhoja puurakennuksia eri puolilta Suomea. Ulkomuseon alue sijaitsee Seurasaaren itä- ja pohjoisosissa ja käsittää noin kolmasosan saaren pinta-alasta.

Ilmatorjunta tykkipatteri 1/2

Patterimäki kuului osana linnoitusketjuun, johon kuuluivat Mäkkylässä sijaitseva Kikrunmäki, nykyisen Valimon aseman Kaupintien ja Vihdintien välinen metsikkkö, Haagan ja nykyisen Kannelmäen metsiköt.

Patterimäki sijaitsee rantaradan takana Pitäjänmäen aseman eteläpuolella Talin ja Konalan välimaastossa.

Linnoituslaitteet Patterimäelle rakennettiin vuosien 1914-1918 aikana. Mäellä on kallioon louhittuja yhdys- ja taisteluhautoja, joita on vahvistettu betonilla. Taisteluhautojen yhteispituus on lähes 300 metriä ja osa on katettu betoniholvilla. Alueella on myös suojahuoneita. Linnoituslaitteita on myöhemmin täytetty ja räjäytelty, mutta suuri osa on säilynyt hyvässä kunnossa.

Ilmatorjunta tykkipatteri 2/2

Malmin lentokenttä

Helsinki-Malmin lentoaseman rakennuksia ollaan tällä hetkellä 8.10.2024 purkamassa lennonjohtotornin ympäriltä.

Tämän mallin lähtökohtana ollut dronevideo on kuvattu 2 – vuotta sitten.

Malmin lentoasema on historiallinen pienlentokenttä Helsingissä. Sen ilmailumiljöö on säilynyt ajalta ennen sotia.

Lentoasema oli yleisilmailukäytössä aina vuoteen 2016 saakka, kun sen toiminta lakkasi ja Finavia lopetti lentotoiminnan kentällä. Malmin lentokentän lentoharrastus- ja koulutustoiminta on päätöksen johdosta siirtymään muille Etelä-Suomen kentille. Nykyään Malmin lentokentän alue on pääosin ulkoilukäytössä.

YT

Ari Savolainen